call_order Замовити дзвінок
Ми працюємо:
Пн - Пт з 9°° до 18°°
Прийом замовлень по телефону:
Пн - Пт з 9°° до 18°°

Ефективність препарату «Гівалекс» у складі комплексу лікувально-профілактичних заходів у дітей із хронічним катаральним гінгівітом

banner_one
Кіл-ть товарів: 0
Загальна сума: 0,00
Знижка: 0 %
До оплати: 0,00
Оформити замовлення

Категорії

s1 Італійська косметика
  bg_new Farmacia NUOVA (Італія)
  bg_new Преміум
s1 БАДи (США)
  bg_new Дієта, втрата ваги
  bg_new Жіноче здоров'я
  bg_new Імунітет
  bg_new Кров'яний тиск
  bg_new Рівень цукру
s1 Витамины и БАДы (Евросоюз)
s1 Лікувальна косметика
  bg_new Bioderma (Біодерма)
  bg_new Eucerin (Еуцерін)
  bg_new Exfoliac (Эксфоліак)
  bg_new Filorga (Філорга)
  bg_new La Roche-Posay (Ля Рош-Позе)
  bg_new Laino (Лено)
  bg_new Lierac (Ліерак)
  bg_new Noreva (Норева)
  bg_new Nuxe (Нюкс)
  bg_new Vichy (Віши)
  bg_new Vigor (Вігор)
  bg_new Weleda (Веледа)
  bg_new Плацент-формула
  bg_new Інше
s1 Бандажі, білизна і панчішні вироби
s1 Вітаміни та мінерали
s1 Гепатологія
s1 Гомеопатія
s1 Гормональні препарати
s1 Для дітей
s1 Шлунково-кишкові
s1 Здорова їжа
s1 Кардіологія
s1 Мазі та зовнішні форми
s1 Медтехніка
s1 Знеболюючі
s1 Онкологія, препарати, що діють на с-му крові
  bg_new Алмеда (Швейцарія)
s1 Офтальмологія
s1 Перев'язка, шприци, хірургічний матеріал
  bg_new Пластирі
s1 Харчові добавки
  bg_new Orthomol (Ортомол)
  bg_new Country Life (Кантрі Лайф)
  bg_new Метадженікс (США/Бельгія)
  bg_new Now Foods
  bg_new Named
  bg_new New Nordic (Швеція)
s1 Протиалергічні
s1 Протиастматичні
s1 Протизапальні
s1 Протимікробні, противірусні та протипаразитарні
s1 Протизастудні
s1 Цукровий діабет
s1 Судинні
s1 Засоби гігієни та догляду за хворими
  bg_new Противірусні засоби захисту
s1 Засоби для порожнини рота
s1 Супозиторії (Свічки)
s1 Товари медичного призначення
s1 Урологія, гінекологія
s1 Успокоительные, снотворные
s1 Вушні і очні засоби
s1 Щитовидна залоза
s1 Ефірні масла, трави

small_bottom

Пошук статті

Всі (49) Нові (+0) Top 20
Ключове слово: Розділ:
Знайти
large_bottom

Статті

Статті
Для дітей Ефективність препарату «Гівалекс» у складі комплексу лікувально-профілактичних заходів у дітей із хронічним катаральним гінгівітом

Резюме. Захворювання тканин пародонту є одними з найпоширеніших у стоматологічній практиці. У структурі стоматологічних захворювань у дітей значна питома вага хронічного катарального гінгівіту. У формуванні захворювання істотну роль відіграють: порушення гігієни порожнини рота, надлишкова мікробна колонізація, запальні процеси у тканинах ясен. З метою зниження швидкості бляшкоутворення, показників мікробної колонізації порожнини рота й запальних явищ до складу комплексного лікування дітей з катаральним гінгівітом додали препарат «Гівалекс», який забезпечує комплексну дію на тканини порожнини рота – антисептичну, протизапальну, знеболюючу. Включення препарату «Гівалекс» до складу комплексу лікувально-профілактичних заходів у дітей із хронічним катаральним гінгівітом дозволило значно знизити показники гігієнічних індексів, індексу РМА й забезпечило стабільність зазначених показників протягом шести місяців після лікування.

Ключові слова: хронічний катаральний гінгівіт, комплекс лікувально-профілактичних заходів, Гівалекс.

Захворювання тканин пародонту є одними з найбільш поширених патологічних станів у терапевтичній стоматологічній практиці. Сучасні тенденції свідчать про зростання їх питомої ваги у структурі стоматологічних захворювань, у тому числі в дитячого населення. Особливості клінічної ситуації обумовлені збільшенням впливу факторів ризику, що визначають формування та прогресування захворювань тканин пародонту.

Серед чинників, що безпосередньо впливають на перебіг захворювань тканин пародонту в дітей, одне з провідних місць займає характер мікробної колонізації. Головним чинником, що сприяє порушенню мікроекології порожнини рота в дітей, є нераціональна нерегулярна гігієна порожнини рота. При цьому має місце тісний взаємозв’язок між незадовільною гігієною, показниками ураженості зубів карієсом і вираженістю запальних явищ у тканинах пародонту.

Бактерії зубної бляшки вважаються джерелом бактерій при формуванні гінгівіту та пародонтиту. Запальний процес у пародонті починається з утворення сублінгвальної «зубної бляшки» у результаті колонізації поверхні зубів факультативними анаеробами (A. viscosus, Str. mutans, B. melaninogenicus, F. nuclearum). У процесі подальшого розвитку мікроби та продукти їх життєдіяльності долають епітелій пародонту й інвазують підлеглі тканини. Одним із провідних механізмів проникнення бактерій в ясна є їх транслокація (переміщення із бляшки) шляхом інвазії в ясна з наступним інфікуванням усього пародонтального комплексу. Цей етап фактично є колонізацією пародонтопатогенними бактеріями та закріпленням інфекційних агентів у тканинах пародонту. Наступний етап – альтерації колонізованих тканин – є результатом подальшої міжклітинної та тканинної взаємодії збудника й хазяїна.

Таким чином, раціональна гігієна порожнини рота в дітей, спрямована на зменшення ризику бляшкоутворення, ефективне своєчасне видалення назубних відкладень є важливою складовою комплексного лікування катарального гінгівіту в дітей. Важливими патогенетичними чинниками формування та прогресування хронічного катарального гінгівіту є вираженість мікробної колонізації та явищ запалення у тканинах ясен. Тому до складу комплексного лікування необхідно включати засоби, що мають антибактеріальну та протизапальну ефективність.

Саме такі властивості проявляє препарат «Гівалекс» фірми «Norgine Pharma» – лікарський засіб, що одночасно забезпечує антисептичну, протизапальну та знеболюючу дію та має дві зручні для використання у клініці форми випуску: розчин для полоскання горла й порожнини рота та спрей. До складу препарату «Гівалекс» входить антисептик гексетидин, що має широкий спектр дії не тільки на бактерії, а й на деякі види грибків; саліцилат холіну, що має протизапальну, жарознижуючу та знеболюючу дію. Остання підсилюється наявністю хлорбутанолу.

Результати досліджень Г.Ф. Білокліцької та співавт. (2005) виявили високу бактеріостатичну ефективність Гівалексу в різних розведеннях (1:2–1:16) стосовно умовно патогенних бактерій, традиційно представлених у порожнині рота. А.А. Тимофєєв, О.А. Ухарська (2006) довели антисептичну, протизапальну та знеболюючу дію та дезодоруючий ефект Гівалексу й рекомендували включати препарат для профілактики післяопераційних ускладнень при проведенні оперативних втручань, пов’язаних із видаленням доброякісних пухлин і пухлиноподібних утворень щелеп і навколощелепних м’яких тканин. Л.П. Чулаєвська, О.П. Вєсова (2001) отримали позитивні результати препарату «Гівалекс» при лікуванні хворих на хронічний рецидивуючий афтозний стоматит.

Тому метою нашого дослідження було визначення клінічної ефективності препарату «Гівалекс» у складі комплексного лікування дітей із хронічним катаральним гінгівітом.


Н.О. Савичук, О.В. Савичук

Інститут стоматології НМАПО ім. П.Л. Шупика
Національний медичний університет ім. О.О. Богомольця

0 vote_up 0 vote_down 12 серпня 2010, 10:38 0 comment Назад...

коментарі:

Поки ніхто не залишив коментар до цієї статті.

Залишити коментар:

large_bottom
Якщо Ви є постійним клієнтом нашої аптеки, введіть свій логін та пароль. І натисніть кнопку «Вхід»
Забули пароль?
Реєстрація
small_bottom

Приймання замовлень:

(097) 310-32-12
(095) 803-51-21
(073) 092-77-38
(073) 092-77-38

Партнери

Благодійна допомога важкохворим дітям з інвалідністю! Благодійна допомога важкохворим дітям з інвалідністю!
ucccf
Благодійний Фонд «Центр Благодійних Платформ»
Діяльність волонтерів України
Аптечний Гід
small_bottom

Новини

УВАГА!! Акція до Дня народження Нової пошти!!!
• • •
НОВИНКИ від NAMED
• • •
Новая аптека
• • •
Курьерская служба «УкрПочта Экспресс»
• • •
Отравка заказов через Укрпочту
small_bottom
Каталог підприємств